خانه / معماری / سبک های معماری / معرفی و بررسی سبک اکسپرسیونیسم

معرفی و بررسی سبک اکسپرسیونیسم

معرفی و بررسی سبک اکسپرسیونیسم - www.perozheha.ir
اکسپرسیونیسم

سبک اکسپرسیونیسم

 

در تاریخ هنر تحولات هنری اوایل قرن بیستم را عموما (اکسپرسیونیسم) نامیده اند. ولی اگر بخواهیم به طور دقیق زمان ان را مشخص نماییم می توان بین سال های ۱۹۱۰ و ۱۹۲۵ را دوران اغاز و افول این جنبش نامید. اکسپرسیونیسم ناشی از یک واکنش دوجانبه بود. یکی جنبه ی روانشناختی داشت: یعنی ترس و طرد ناشی از تحولات بعد از جنگ جهانی اول. دومین واکنش معطوف به جنبه ی فرهنگی بود: هنر پس از طرد و رهاکردن عناصر روایی دوران امپرسیونیسم که بازتاب فضایی از تاثیرات حسی بود. اکنون در پی ان برامده بود که به درونی ترین احساس های هنرمند بیانی بی واسطه بخشد زیرا که در اکسپرسیونیسم مهم تجربه ی درونی و ذهنی است نه تجربه ی حسی.مبانی نظری این جنبش شدیدا وامدار اندیشه ها و گزین گویه های فیلسوف المانی فریدریش نیچه است به خصوص در اثر معروف و تاثیر گذار او با عنوان چنین گفت زرتشت.

نفی تاریخ و نفی وضعیت موجود اعتقاد به اصالت فرد، تقدس ادراک حسی، و بالاخره افرینش و خلاقیت به عنوان تظاهر الهامات متعالی همگی موضوعاتی بودند که مبانی فلسفی این جنبش را تشکیل می دادند. و از ان روست که زیبایی شناسی هنر اکسپرسیونیسم را می توان در تحولات و شرایط اجتماعی اروپایی که به جنگ جهانی اول می انجامد ملاحظه نمود.

ریشه های اکسپرسیونیسم در معماری را می توان در جنبش های (صنایع و حرف)، (ورک بوند)، (آرنوو) جست. در این راستا کارهای برونو تاؤت در جنبش ورک بوند به خصوص طرح بنای پاویون شیشه ای و بناهای اجرا شده ی آنتونی گائودی در جنبش آرنوو، قرابت و همخوانی خاصی با مفاهیم و اندیشه های بیان شده ی هنرمندان اکسپرسیونیسم دارند.

از معماران این سبک می توان، اریش مندلزون، رودلف اشتاینر، سانتیاگو کالاتراوا را نام برد.

اثر اریش مندلزون در این سبک عبارت است از:

برج آینشتاین

آثار رودلف اشتاینر در این سبک عبارتند از:

ساختمان گوته آنوم

خانه ی بی انتها

ساختمان ترمینالی هوایی شرکت تی.دبلیو.ای

ساختمان اپرا در سیدنی

آثار سانتیاگو کالاتراوا در این سبک عبارتند از:

ایستگاه ت ژ و

برج ترنینگ تورسو

جهت دانلود پاورپوینت سبک اکسپرسیونیسم کلیک کنید.

 

پروژه ها مرجع تخصصی دانلود پروژه های مهندسی

درباره ی ادمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *