هتل میرامار

هتل میرامار - www.perozheha (6)

هتل میرامار

 

شکل، رنگ، ارتفاع و جهت گیری و اندازه ها همگی ابزاری برای ایجاد تنوع در حجم ها، نورگیرها و سقف های گنبدی، قوس ها، دکوراسیون داخلی و ستون ها و … هستند. تنوعی که از طریق یک تغییر ماهرانه در کیفیات بصری به وجود می آید و بدین ترتیب در جهت تداعی خاطره ی ویلاهای مصر از معماری سنتی مصری و سبک های بومی استفاده شده است. ساخت واحد های کوچک با تنوع بسیار زیاد علاوه بر ایجاد حس تفرج و هویت بخشی منحصر به فرد باعث می شود تا هتل شرایتون میرامار با مساحتی بیش از ۱۵۰ هزار متر مربع سیمایی از یک ویلای کوچک به خود بگیرد و این گونه مفهوم هتل با توده های عظیم و دیوارهای صلب و عناصر تکرار شونده و ویدهای بزرگ به مجموعه ای از فرم ها و کیفیات بسیار متنوع و غیر متداول متحول می گردد.

 

هتل میرامار - www.perozheha (1)

هتل میرامار - www.perozheha (1)

 

مایکل گریوز در این طرح ابتکاری مجموعه ای از اقمتگاه های اختصاصی و در عین حال یگانه را خلق می کند و با یک سلسله از المان های طراحی کوچک مقیاس موفق به ایجاد حسی از صمیمیت و حضور در فضایی تفریحی می گردد. وی به عنوان معمار، طراح داخلی، طراح صنعتی و استاد دانشگاه تاکنون موفق به دریافت بیش از ۱۴۰ جایزه معتبر و تقدیرنامه شده است. شهرت گریوز به واسطه نمایشگاهی گروهی در موزه هنر مدرن نیویورک در سال ۱۹۶۹ به همراه پیتر آیزنمن، ریچارد مایر، چارلز گواتمی و جان هجداک که به گروه ۵ معروف شد و پست مدرن سفید یا نئومدرن را مطرح کرد فراگیر شد. الگوی کار این معماران نیویورکی ساختمان های مدرن دهه ۲۰ – ۳۰ خصوصا ساختمان های مدرن سفید لکوربوزیه بود. گریوز خیلی زود از نئومدرنیسم محض این گروه فاصله گرفت و شروع به طراحی معماری با کاربرد ماهرانه ی رنگ و کنج ها و دیوارهای شاخص و اصول پایه ای مختصر کرد.

 

هتل میرامار - www.perozheha (7)

هتل میرامار - www.perozheha (5)

 

هتل میرامار واقع در سایتی در ساحل دریای سرخ است. نوار ساحلی به طول ۵۰۰متر از شمال تا جنوب امتداد دارد و عرض پروژه ۳۰۰ متر طول دارد. آب سایت را از همه طرف احاطه کرده است. دریای سرخ در شرق و مرداب در غرب واقعند و کانال هایی مرداب را به دریا متصل می کند. طراح با اضافه کردن این مرداب و کانال ها که توسط پل های پیاده ای قطع می شوند حداکثر استفاه از اب دریا در جهت خلق سایت جزیره ای شکل با امکان استفاده از منظره اب برای تمامی اتاق ها را نموده است.

این هتل ۵ ستاره دارای ۲۸۴ اتاق بوده و اتاق ها در ترکیب بندی خوشه ای توسط کریدوری در مرکز ساختمان ها سرویس دهی می شوند. این شیوه برخورد احساس انتخاب های گوناگون و گزینه های بسیار از منظره را خلق می کند. حیاط های دلپذیر در میان توده ها فرصت درک تغییرات و تنوع حجم ها را فراهم می آورد. مناظر مهیجی از فضاهای عمومی هتل شامل دو رستوران، محل عرضه نوشیدنی و محل های استراحت خلق شده است. امکانات تفریحی هتل شامل یک مجموعه آبی وسیع با استخر های جداگانه برای بزرگسالان، کودکان و ورزش می شود.

 

هتل میرامار - www.perozheha (4)

هتل میرامار - www.perozheha (3)

 

علاوه بر تنوع رنگ ها نور نیز نقش به سزایی در خلق کیفیات متنوع فضایی دارد. بازی نور و سایه حاصل از افتاب تند مصر چه در فضاهای داخلی و چه در فضاهای نیمه باز با استفاده از پنجره های متنوع، سایبان ها و جداره ای نیمه بسته و عناصر تکرار شونده ساختاری نظیر تیرها، ستون ها، پایه ها، پله و … ایجاد می گردد.

طرح این هتل جایزه انستیتوی آمریکایی معماران AIA را دریافت کرد.

 

هتل میرامار - www.perozheha (2)

هتل میرامار - www.perozheha (8)

 

منبع:

مجموعه کتب عملکردهای معماری

 

پروژه ها مرجع تخصصی دانلود پروژه های مهندسی

درباره ی ادمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *